Home Móda a Styl Již 10 let s PAULem

Již 10 let s PAULem

103
0
SHARE

Letos to bude přesně 10 let, kdy se v Česku objevila značka francouzského pekařství PAUL.

Právě v roce 2008 se u nás republice otevřela první pobočka této tradiční firmy.
Mezi nejvíc ikonickou záležitost francouzské pekárny patří makronka. Upéct ovšem takovou laskominu, to není vůbec jednoduché a vyžaduje ten nejlepší cukrářský um.

Makronka se stala naprostým fenoménem a není se čemu divit. Tato tradiční pochoutka s vláčnou náplní mezi mandlovou skořápkou je skvělým, chutným a zároveň lehkým zákuskem.
Ačkoli makronky působí dojem, že mají kořeny ve Francii, pravděpodobně to tak úplně pravda není. První zmínky pochází již z renesanční Itálie, odkud ji do Francie přivezla Kateřina Medicejská. Pochoutka se ale ve Francii těšila velké oblibě a v dnešní době už je známá po celém světě.

I když se vznik makronky datuje již k roku 1533, v podobě, jak je známe dnes, se začaly vyrábět až v roce 1880. Není proto divu, že za tuto dobu se jejich vzhled a chuť podařilo dovést k naprosté dokonalosti.
A právě cukráři z pekařství PAUL se mohou pyšnit tím, že přebírají tuto tradici z generace na generaci a už téměř 130 let přináší lidem radost v podobě makronek na stůl.
Tak zavítejte do PAULA a vyberte si tu svou z široké nabídky, kterou pekařství nabízí a potěšte své chuťové pohárky lahodnou makronkou, nebo jiným z celé řady chutných výrobků.

Tereza Kulíková

StyleMag
  • 1
    Share