Home Zprávy Francouzské sýry ve francouzském pekařství PAUL

Francouzské sýry ve francouzském pekařství PAUL

264
0
SHARE

Kde jinde než v pekařství PAUL je lepší atmosféra na to, vychutnat si lahodné chutě nejslavnějších druhů sýrů. Už na podzim si totiž v PAULovi připravili pro zákazníky festival, kde budou hlavními aktéry právě tyto oblíbené mléčné dobroty.

Mezi nabídkou bude krabička, ve které budou nejrůznější druhy sýrů.
Jedním z nich je například Camembert. Tento měkký sýr s krémovou konzistencí, pojmenován po francouzské vesnici, vyráběn z nepasterizovaného kravského mléka je skvělou pochoutkou s jemnou, vyváženou chutí. Tato lahůdka s ušlechtilou plísní, patří nejen v naší zemi mezi nejkonzumovanější sýry.

Kromě něj je na seznamu například Roquefort. Polotvrdý plísňový sýr, o kterém první zmínky pocházejí již z roku 79.n.l., je vyráběný z ovčího mléka.
Sýr, oblíbený i samotným Karlem VI., zraje ve vlhkém prostředí jeskyň hory Mont Combalou, u obce Roquefort-sur-Soulzon, odkud také získal své jméno.
A právě tento světově proslulý plísňový sýr můžete v pekařství ochutnat, třeba ve společnosti fíkového džemu.

Zákazníkům, kteří zrovna neholdují sýru ve studené podobě, se také dostane zadostiučinění. Právě pro ně je v nabídce Zapečený sýrový sendvič, plněný Ementálem a Cheddarem s pečenou slaninou. Tento pokrm Vás zajisté v sychravých dnech zahřeje a poskytne kýženou energii pro zamračený, deštivý den.

A i pro milovníky posezení s přáteli se zde najde skvělá varianta. Právě pro ně je v nabídce Chléb se sýry Ementál a Mimolette. V kombinaci s plátky pečeného masa, či fíkovým čatní, uděláte na svou návštěvu jistě skvělý dojem. Kdo by také odolal čerstvě upečenému chlebu přímo z pekárny!

StyleMag
  • 1
    Share