Čekáte návštěvu a nevíte co nabídnout. Zkuste piškotovou Šarlotu s jahodami. Vypadá i chutná báječně.
Je to moučník, kterým nikdo nepohrdne.

POTŘEBUJETE
– 4 ks vejce
– 4 PL cukr práškový
– 4 PL polohrubé mouky
– 1/2 ks kypřící prášek do pečiva
Náplň
– 500 ml mléka
– 2 ks pudinkový prášek vanilkový
– 250 g jemného tvarohu
– 1 ks vanilkový cukr
– 1 PL moučkového cukru
– 2 PL tmavý rum
DÁLE POTŘEBUJETE
– trochu červeného džemu na potření, dle chuťi
– 250 g čerstvých malin nebo jahod
– trochu dětských piškotů

POSTUP
Těsto
Bílky vyšleháme s cukrem, přidáme žloutky, mouku, kypřící prášek a lehce promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 10-12 minut. Po upečení ještě horkou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Z vychladlé rolády stáhneme pečící papír a hrubší natřeme jahodovým džemem. Opět stočíme a nakrájíme. Misku vyložíme potravinovou fólií. Do misky postupně ukládáme nakrájenou roládu. Polovinu malin nakrájíme a poklademe na roládu v misce.
Náplň
Z mléka a pudinků, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Vmícháme rum a mícháme dokud pudink nevychladne. Na konec pomaličku vmícháme tvaroh.
Připravenou, nakrájenou roládu zalijeme polovinou krému. Vložíme druhou polovinu celých malin a dolijeme zbylým krémem. Na vrch poklademe zbylou roládu, popřípadě dětské piškoty. Zatížíme deskou a vložíme chladit do lednice. Před podáváním vyklopíme a stáhneme fólii.